نکاتی چند پیرامون کیف چرم:
به طور کلی انواع کیفها شامل: کیف لپ تاپی،کیف دوشی، کیف اداری، کیف همایش ، کیف پول و … را میتوان با مواد اولیه متفاوتی تولید کرد. این که چه جنسی برای تولید کیف استفاده شود به عوامل مختلفی بستگی دارد. از جمله این عوامل میتوان به نکات زیر اشاره کرد:
- بهای تمامشده کیف و توانایی مردم در خرید
- دوام و ماندگاری کیف
- وزن کیف
- و …
تولیدکنندگان بسته به عوامل ذکر شده در بالا و موارد دیگر نسبت به انتخاب مواد اولیه مصرفی اقدام مینمایند.
به طور کلی کیف چرم را میتوان از لحاظ جنس به سه دسته کلی تقسیم کرد:
- کیف تمام چرم
- کیفهای چرم ترکیبی (یکطرف چرم طبیعی و یکطرف چرم مصنوعی)
- کیفهای چرم مصنوعی (که خود از مواد اولیه بسیار متنوعی ساخته میشود)
کیف چرم طبیعی:
کیف چرم طبیعی به طور کامل از چرم طبیعی ساخته شده که این بهترین حالت ممکن برای یک کیف میباشد. چرا که علاوه بر جلوه بسیار زیبا از دوام و ماندگاری فوقالعادهای برخوردار است. در کنار این مزایا از معایبی چون وزن سنگینو قیمت نهایی بالا میتوان نام برد.
کیف چرم ترکیبی:
کیف چرم ترکیبی برای کسانی که کار چرم را می پسندند اما از معایب آن نگران هستند، پیشنهاد بسیار خوبی است. به علت استفاده کمتر از چرم هم وزن کمتری دارد و هم بهای پرداختی بابت آن نسبت به کیفهای تمام چرم بسیار منطقیتر میباشد. افرادی که دنبال کیف چرم با قیمت مناسب میگردند میتوانند از این کیف استفاده کنند.
کیف چرم مصنوعی:
وزن سبک، قیمت مناسب و تنوع رنگ و مدل از ویژگیهای بارز این دسته از کیفهاست. مواد اولیه این کیفها از چرمهای صنعتی (مصنوعی) بوده که خود دارای تنوع بسیار بالایی به لحاظ کیفی میباشند.
به عنوان مثال یک مدل کیف با دو نوع متریال صنعتی میتواند تا چند ده هزار تومان اختلاف قیمت داشته باشند.
نکته مهم در انتخاب کیف چرم مصنوعی ارزان، بهداشتی بودن مواد اولیه آن است. با ورود اجناس بیکیفیت و بسیار ارزان چینی شاهد این هستیم که بعضی از کیفها (حتی ممکن است ظاهر بسیار زیبایی داشته باشند) دارای قیمت خیلی خیلی کمتر از آنچه تصور میکنید، باشند. زیرا این مواد اولیه بیکیفیت حاصل بازیافت زبالههای پلاستیکی بوده و به شدت بهداشت فردی را مورد خطر قرار میدهد.
پس در هنگام خرید کیف چرم مصنوعی ارزان باید دقت لازم را داشته باشید.
روش های تشخیص چرم طبیعی از چرم مصنوعی
در زیر به معرفی چند روش ساده و نسبتا دقیق خواهیم پرداخت:
۱- بوی چرم : چرم های طبیعی دارای بوی خاصی هستند و به سهولت از بوی چرم های مصنوعی شناخته میشوند. (البته امروزه به کمک اسانس هایی که به چرم های مصنوعی زده می شود، بوی لاستیکی که از یک چرم مصنوعی احساس می شود را کم کرده اند)
۲- پشت چرم : اگر به پشت چرم نگاهی بیندازید خواهید دید که در چرم های طبیعی بافتی ریش ریش، پرز دار و تقریبا محکم، تمام سطح پشتی چرم را فرا گرفته است. در عوض چرم های مصنوعی عموما در سطح پشتی خود دارای لایه ای نخی برای استحکام بیشتر هستند. در صورت وجود چنین لایه ای بی شک جنس مورد نظر از جنس چرم مصنوعی است. برای دیدن سطح پشتی اجناس چرمی لبه های دوخته شده کالا را برگردانید. (پشت چرم طبیعی حالتی شبیه پرزهای چرم اشبالت را دارد)
نمونه ای از چرم مصنوعی که پشت آن الیاف نخی سفید رنگ است
۳- بافت چرم : به بافت چرم با دقت نگاه کنبد. اگر بافت چرم دارای الگوی قابل شناسایی باشد، یعنی چرم در تمام سطح دارای یک طرح یکسان یا یک طرح تکرارشونده باشد، بدون شک کالای مورد نظر شما از چرم مصنوعی ساخته شده است. در حالی که سطح چرم طبیعی دارای طرح رخ مختلف می باشد.
۴- شناسنامه : کالاهایی که از چرم طبیعی به ویژه چرم های گرانبها ساخته می شوند معمولا دارای شناسنامه هستند و مشخصات چرم در آنها ذکر شده است. تا جایی که می توانید از فروشگاه های معتبر خریداری کنید.
۵- قیمت کالای چرمی : چرم طبیعی بسیار گران تر از چرم مصنوعی است. در واقع عامل اصلی اهمیت تشخیص چرم مصنوعی و چرم طبیعی همین موضوع است. بنابراین به کالایی که گفته می شود از چرم طبیعی ساخته شده است و دارای قیمت پایینی است اعتماد نکنید و در مواقعی که دارای قیمت بالایی است از روشهای بالا استفاده کنید.
۶- لمس کردن چرم : چرم طبیعی لطیف و انعطاف پذیر است .
۷- براق بودن : چرم مصنوعی در زیر دست، حالت لاستیکی دارد و نسبت به یک چرم طبیعی براق تر است. (البته خاصیت براق بودن به تنهایی نشانه مصنوعی بودن چرم نیست. زیرا در چرم هایی مثل چرم ورنی، که کاملا طبیعی هستند هم ویژگی براق بودن کاملا مشهود و نمایان است)
۸- ضخامت : در یک سطح بزرگ ضخامت چرم مصنوعی در تمام نقاط یکسان است در حالی که چرم طبیعی در نقاط مختلف سطح دارای ضخامت ها متفاوت می باشد. به عنوان مثال چرم طبیعی در قسمت پشت حیوان ضخیم تر از سایر جاهاست.
۹- حرارت : چرم مصنوعی خیلی سریع در مقابل حرارت جمع می شود و در حال سوختن بوی خاصی متصاعد شده و دود سیاه رنگی ایجاد می کند و خاکستر باقی مانده از آن سفت و خشک است در حالی که چرم طبیعی در مقابل حرارت دیرتر جمع می شود و دیرتر آتش می گیرد و در حال سوختن بویی مشابه سوختن پشم متصاعد شده و دود سفید رنگی ایجاد می کند و خاکستر باقی مانده نرم و پودری است.
۱۰- محل برش : در مقطع برش خورده چرم مصنوعی الیافی مشاهده نمی شود در صورتی که در مقطع چرم طبیعی الیاف رشته ای قابل مشاهده است.
۱۱- تعداد لایه چرم : چرم مصنوعی از مواد پلاستیکی ساخته شده است که بر روی سطح یک تور تزریق شده اند بنابراین دولایه است در صورتیکه چرم طبیعی اینگونه نیست.
نمونه ای از چرم مصنوعی که پس از مدتی استفاده لایه رویی آن پوست پوست شده و لایه الیافی زیر مشخص شده است